BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Katalog firem » Školy, vzdělávání » Střední školy , gymnázia, SOU » Detail firmy

Gymnázium Joachima Barranda Beroun

Talichova 824, Beroun - Město 266 01

Telefon: +420 311 623 435 www.gymberoun.cz IČ: 47558407
Popis činnosti


Gymnázium Joachima Barranda Beroun je střední všeobecně vzdělávací škola zřizovaná Středočeským krajem, škola s více než stoletou tradicí. Sídlí od roku 2003 v zrekonstruované budově v Talichově ulici v Berouně, ke stravování studentů využívá vlastní výdejnu obědů. Škola má stabilizovaný a kvalifikovaný pedagogický sbor a dostatečný počet uchazečů o studium.

Připravuje své studenty především ke studiu na všech typech vysokých škol. Absolventům, kteří nebudou pokračovat ve studiu na VŠ, poskytuje dostatečný základ pro studium na vyšších odborných školách i pro vstup přímo do praxe. Škola vyučuje podle vlastních školních vzdělávacích programů. V osmiletém studijním oboru KKOV 79-41-K/81 podle ŠVP TRILOBIT, ve čtyřletém studijním oboru KKOV 79-41-K/41 podle ŠVP JOACHIM. Ve výuce jazyků nabízíme studium anglického, francouzského, německého, španělského a ruského jazyka. V osmiletém studijním cyklu se od primy vyučuje jeden cizí jazyk a v tercii si každý student zvolí další cizí jazyk. Své jazykové znalosti si každoročně studenti mohou ověřit v komunikaci se zahraničními přáteli při cestách na zajímavá místa Evropy.

Škola je vybavena audiovizuální, výpočetní technikou a bezdrátovou sítí. Studenti vyšších ročníků mají možnosti si vybrat volitelné předměty - konverzaci v cizím jazyce, informatiku a výpočetní techniku, semináře z humanitních i přírodovědných předmětů.

Škola se dlouhodobě účastní celoplošných testování společností Scio, Cermat a dalších, provádí tedy nejen vlastní evaluaci, ale může se tak srovnávat i se studenty škol v regionu i ČR. Studenti gymnázia se pravidelně umísťují na předních místech regionálních i republikových soutěží a olympiád. V rámci tělesné výchovy se pravidelně pořádají zimní lyžařské a letní turisticko-vodácké kurzy.

Mapa
Rychlý dotaz, poptávka na: Gymnázium Joachima Barranda Beroun
Hlavní město České republiky?
Aktualizovat údaje
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Zařazení v kategoriích

Střední školy , gymnázia, SOU


Tuto firmu najdete také na celorepublikovém portálu   InfoDnes.cz



Katalog firem BerounDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes