BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

È MORTA - Zámecké nokturno 2019 / Lochovice

Kdy:
Pátek 13.09.2019 od 19:00 hod
Kde:
Zámek, velký sál, Lochovice
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

ZÁMECKÁ NOKTURNA, CHÂTEAU MUSICAL NIGHTS, unikátní cyklus nočních vokálních koncertů, vstoupil letos do svého jubilejního patnáctého ročníku.
Po pěti letech se cyklus vrací do legendami opředeného monumentálního sálu zámku v Lochovice, kde bude v pátek 13. září 2019 v 19 hodin uvedena premiéra jubilejního čtyřicátého zámeckého nokturna È MORTA k výročím úmrtí slavných českých pěvců Matyáše Podhorského (1800, Praha-1849, Praha), prvního českého Mozartova Don Juana, Kateřiny Kometové Podhorské (1807, Praha-1889, Praha), primadony Stavovského divadla, a Klementiny Kalašové (1850, Horní Beřkovice-1889, Bahia v Brazílii), múzy nejednoho básníka či hudebního skladatele.
V programu zazní operní árie a dueta z pera Wolfganga Amadea Mozarta, Vincenza Belliniho, Gaetana Donizettiho, Gioacchina Rossiniho, Giuseppe Verdiho, Antona Rubinštejna a Antonia Carlose Gomese.
Účinkují: Květuše Ernestová (soprán) a Andrej Beneš (baryton), laureát pěvecké soutěže legendárního barytonisty Giuseppe Taddeiho v Neapoli, u klavíru bude vítěz Mezinárodní varhanní soutěže v Magdeburgu a varhaník kostela sv. Vojtěcha v Praze Drahoslav Gric.
Děj pořadu se odehrává v létě roku 1889 v provinční Praze, ve Verdiho vile v italské Sant´Agátě a v brazilské Bahii.
Informace a rezervace sr2000@quick.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,402891159058