BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Pjér la Šéz: Duchovní únik - Přednáška / Beroun

Kdy:
Středa 14.10.2020 od 18:00 hod
Kde:
Městské kino , Beroun
Pořadatel:
Sdílet:

Tématem přednášky je duchovní únik, což je termín, který poprvé použil v roce 1984 psycholog John Welwood.
Týká se situace, kdy jedinec hledá prostřednictvím duchovna cestu z vlastní bolesti a utrpení, ale namísto aby nalézal způsob, jak je zpracovat a integrovat, slouží mu duchovní praktiky a učení ke snaze o jejich ignorování a obcházení. Namísto vlastního duchovního vývoje se pak stinná témata vytěsňují ještě hlouběji do podvědomí a paradoxně čím více se takovéto mimo mířící duchovní praxi věnuje, tím více se vzdaluje skutečnému poznání, povznesení a rozvoji.
Jedná se dnes o velmi aktuální téma, neboť lidí hledajících smysl vlastního bytí, osvobození od bolesti a lpění, či zkrátka toužících dosáhnout lepšího spojení se svým bytostným Já i Duchem či Vesmírem, zjevně neustále přibývá.
Zkušený psychoterapeut Pjér la Šé´z se v této přednášce tedy zaměří na popsání fenoménu duchovního úniku a snad pomůže nastínit možné nástrahy, svádějící nás z opravdové duchovní cesty.
Pjér se společně s malým štábem vydal v roce 2019 do Švýcarska po stopách věhlasného psychologa C. G. Junga. Výsledkem je dokument "Povedený kacíř", který je momentálně v závěrečné fázi výroby a tato akce bude jednou z prvních příležitostí k jeho shlédnutí.

Vstupné: 450,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,021089553833