BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Berounský deník - zprávy

Z regionu

Berounský deník - zprávy Zdroj: Berounský deník - zprávy |

Chce se mi až brečet, říká sadař. Mráz zlikvidoval ovocnářům na Berounsku úrodu

24. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Poslední noci spadly teploty na Berounsku na některých místech až k minus šesti stupňům Celsia. Náhlé ochlazení zlikvidovalo ovocnářům prakticky celou úrodu.

Do středočeských škol poputují miliony na prevenci před digitální propastí

23. 4. 2024 | Bezmála 83 milionů korun získají středočeské školy na pořízení mobilních digitálních technologií pro znevýhodněné žáky. Přijetí dotace od MŠMT schválili krajští radní.

Nejdražší stavební akci rozjeli v Neumětelích. Připojí se na skupinový vodovod

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na skupinový vodovod Lochovice-Lhotka se napojují v současnosti Neumětely. Jedná se o největší a nejdražší stavební akci v historii obce.  

Vloni padl v Nemocnici Hořovice historický rekord. Byla u toho i Jana Šrámková

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Vrchní sestra největší transfuzní stanice ve Středočeském kraji Jana Šrámková pracuje v Nemocnici Hořovice už 44 let. Byla také u toho, když vloni padl v Hořovicích historický rekord, pracovníci tamní transfuzní stanice provedli celkem 12 243 odběrů!

Fotokvíz: Poznáte obec na Berounsku?

21. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Berounsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Speed Marathon 2024: Řidiči v pátek většinou zpomalili, hříšníci se ale našli

20. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Také na Berounsku se v pátek 19. dubna od časného rána do desáté hodiny večerní konal další ročník celostátní policejní akce Speed Marathon. Policisté během ní kontrolovali rychlost na místech vytipovaných ve spolupráci s veřejností.

Školáci vyrazili do Domu přírody Českého krasu. Líbil se jim kvíz a prolézačka

19. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Do nedávno slavnostně otevřeného Domu přírody Českého krasu a do Koněpruských jeskyní se vypravili žáci 4.A a 4.B ZŠ pod Svatou Horou v Příbrami.

Opustili nás: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

19. 4. 2024 | Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, Pohřební službou Beran Beroun a Pohřebním ústavem Jaroslava Punčochářová Beroun přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Berounští strážníci zabránili tragédii, starostka ocenila jejich profesionalitu

19. 4. 2024 | Berounská starostka Soňa Chalupová ocenila příkladný zásah městských strážníků Vladislava Štochla a Pavla Šustra, kteří zachránili mladíka s pořezanou rukou, jenž se 16. dubna pohyboval po dálnici v Berouně.

Obchod v Mořině inspekce povolila otevřít, majitel odstraňoval závady celou noc

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela v úterý 16. dubna obchod s potravinami Caoza Market v Mořině.

Speed Marathon 2024: V pátek se bude měřit rychlost i na Berounsku, víme kde

18. 4. 2024 | Nohu z plynu! Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už v pátek 19. dubna. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Berounsku a my už víme kde. S výběrem rizikových úseků, kde budou hlídky měřit rychlost automobilů, letos opět pomohla i veřejnost.

Řidiči nevěřili vlastním očím. Po dálnici v Berouně se procházel poraněný mladík

17. 4. 2024 | Řidiči, kteří projížděli v úterý 16. dubna krátce před druhou hodinou odpoledne po D5, byli v šoku, když uviděli v Berouně uprostřed dálnice kráčet mladého muže s pořezanou rukou.

Studenti ČVUT navrhovali možnou budoucí podobu Muzea Českého krasu v Berouně

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Muzeum Českého krasu, které sídlí od roku 1965 v historických, původně měšťanských domech na Husově náměstí v Berouně, čeká rekonstrukce. Vnitřní prostory jsou mimoúrovňové a není možné jimi projít tak, aby se návštěvník nevracel. Nad tím, jak vyřešit jeho rekonstrukci, se zamyslelo patnáct studentů architektury ČVUT v Praze.

Na počest navrácení zvonu Prokop letos Suchomasty znovu obnoví Jiřskou pouť

16. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V Suchomastech na Berounsku plánují na sobotu 27. dubna 1. znovuobnovenou Jiřskou pouť, kterou uspořádají u příležitosti navrácení zvonu Prokop do zvoničky na Borku.

Trus hlodavců, plíseň na stěnách. Inspekce přechodně uzavřela Lahůdkářství Tmaň

16. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela v pátek 12. dubna přechodně Lahůdkářství Tmaň. Inspektoři v něm našli nepořádek, trus hlodavců a plíseň na stěnách.

Jaroslav Plesl se na pouti za skrytými skvosty zastaví tento týden v Hořovicích

15. 4. 2024 | /FOTO/ V oblíbeném dokumentárním seriálu České televize Skryté skvosty provádí herec Jaroslav Plesl diváky po neprávem zapomenutých místech a památkách s bohatou historií.

Fotokvíz: Poznáte obec na Berounsku?

15. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Berounsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám video a fotografie přinášíme tentokrát?

Hasiči, policisté a záchranáři trénovali v Hýskově. Umělá krev tam tekla proudem

13. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Ve středu 10. dubna se v areálu společnosti Spektra v Hýskově uskutečnilo v dopoledních hodinách taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému s tématem destrukce vícepodlažního objektu s větším počtem zraněných osob.

Rozšíření dálnice D5: Starostové mají vážné obavy z hluku a znečištění ovzduší

12. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá rozšíření dálnice D5 o třetí pruh na každé straně od Králova Dvora do Prahy. Ve středu se proto zástupci ŘSD sešli v Loděnici se zástupci dotčených obcí a s veřejností.

Přijímačky na berounském gymnáziu. O studium se uchází sto padesát jedna žáků

12. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na berounském Gymnáziu Joachima Barranda se konalo v pátek první kolo přijímacích zkoušek.



Zpravodajství BerounDnes.cz

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyně u Berouna cyklus pravidelných netradičních kultu ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...



Středa 24.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes