BerounDnes.cz
BerounDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Kladenští volejbalisté slaví po šesti letech medaili, vybojovali bronz

19. 4. 2024 | Kladenští volejbalisté získali extraligový bronz a medaili slaví poprvé od roku 2018, kdy obsadili druhé místo. Příbram v sérii na dvě výhry po úterní domácí bitvě a odvrácených mečbolech porazili v její hale 3:1. Lotyšský univerzál Kristaps Platačs k tomu přispěl 22 body.

Sedmá příčka mezi národy. Jak české kluby připisovaly body do koeficientu

19. 4. 2024 | Plzeň jako nejhůře třiadvacátý nejlepší klub letošního ročníku evropských pohárů. Česko jako sedmá nejúspěšnější země. Rekordní sezona tuzemským mužstvům ve čtvrtek večer skončila. Viktoria k ní přispěla nejvíc, vytáhly se i Slavia se Spartou.

Jen jsem se opřel, popsal muž shození družky do kolejiště metra. Dostal 11 let

19. 4. 2024 | Soud poslal Tomáše Urbana na 11 let do vězení se zvýšenou ostrahou za to, že strčil svou družku do kolejiště metra a od vážně zraněné ženy odešel. Muž čelil obžalobě z těžkého ublížení na zdraví. Soudní senát však dospěl k názoru, že se Urban pokusil o vraždu, u které je trestní sazba deset až 18 let. Verdikt není pravomocný.

Útočník Rekonen je po konci v Plzní další posilou Mladé Boleslavi

19. 4. 2024 | Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílil finský útočník Aleksi Rekonen. Třicetiletý rodák z Helsinek má už s českou nejvyšší soutěží zkušenosti, poslední dvě sezony odehrál v dresu Plzně.

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

19. 4. 2024 | Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden muž, druhý i přes poskytnutou resuscitaci zemřel,“ uvedl pro iDNES.cz tiskový mluvčí policie Jan Daněk. Případu se věnují kriminalisté z oddělení vražd.

Plzeň v pohárech vydělala takřka čtvrt miliardy korun, Slavia se Spartou víc

19. 4. 2024 | Pokud by plzeňští fotbalisté ve čtvrteční čtvrtfinálové odvetě ve Florencii uspěli, postupem do semifinále Konferenční ligy by si pohárový výdělek vylepšili o dva miliony eur. Tím by se v odměnách dostali před Spartu, která přitom hrála líp honorovanou Evropskou ligu, v níž došla až do osmifinále.

U Vltavy v Holešovicích vzniká park. Otevřená část usnadnila i cesty na kole

19. 4. 2024 | Městská část Praha 7 v pátek zpřístupnila část vznikajícího parku U Vody poblíž mostu Barikádníků. Budování parku začalo loni v červnu, zbývající část by měla být hotová nejpozději v létě.

Správu Pražského hradu povede ekonom Vyhnánek, bývalý náměstek primátora

19. 4. 2024 | Správa pražského hradu v pátek oznámila jméno nového ředitele. Stane se jím dosavadní ředitel finančního odboru hradu Pavel Vyhnánek. Nahradí tak Vladimíra Sonntaga, který ve funkci působil od loňského března a rezignoval z osobních důvodů. V páteční tiskové zprávě to oznámila Karolína Blinková, vedoucí oddělení komunikace Kanceláře prezidenta republiky (KPR).

Parkujte správně. Slavia bojuje proti bezohledným řidičům u Edenu

19. 4. 2024 | Trpělivost došla. Městská policie na Praze 10 společně s fotbalovým klubem SK Slavia Praha vyzkoušela už řadu dopravně-preventivních akcí a letákových kampaní proti neukázněným řidičům, kteří parkují během sportovních a kulturních akcí u stadionu v Edenu. Jde o vozidla stojící na chodnících, přechodech či v křižovatkách. Ovšem nešvar se vymýtit nepodařilo. Nyní tedy zástupci Desítky hlásí: Auta budou odtahována. ...

Diář petrolheada: Do Kolína na mercedesy, do Poděbrad za švarnými Italkami

19. 4. 2024 | Navzdory chladnému počasí, které má panovat, je nadcházející víkend akcemi prosycenými vůní benzínu opravdu nabitý. Po zimní odmlce své síly poměří vzduchem chlazené volkswageny, setinová rallye prověří přesnost na silnicích západními Čechami a klubovým srazem zahájí novou sezonu i členové nejstaršího evropského Mercedes-Benz klubu.

Kapitán Smoleňák: A máte příběh pro Netflix! Džegrův gól nás povzbudil

18. 4. 2024 | Hráči na kladenské střídačce euforicky vyskočili, stadion vibroval a kotel nadšeně zpíval: My chcem Jardu Jágra na bankovce mít! Hokejový nezmar vstoupil do dějin, když otevřel gólový účet barážové bitvy číslo 2 proti Vsetínu. Nikdo starší se v profesionálních soutěžích úspěšným střelcem nestal.

Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr

18. 4. 2024 | Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání extraligové baráže Vsetín jasně 7:2 a udělali další důležitý krok k záchraně. První gól Rytířů vsítil Jaromír Jágr, který se tak stal nejstarším střelcem v historii profesionálních hokejových soutěží. Série se nyní za stavu 2:0 přesouvá do Brna, kde mají Valaši po čas baráže dočasné domácí zázemí.

Nymburk se s Olomouckem natrápil. Opavští obhájci udolali Ostravu

18. 4. 2024 | Obhájci titulu basketbalisté Opavy vstoupili do čtvrtfinále ligového play off s Ostravou vítězstvím 87:79. Nymburk se doma dlouho trápil s Olomouckem, ale díky suverénní čtvrté čtvrtině nakonec vyhrál 103:81.

Konflikt mezi fanoušky utnuli těžkooděnci. Policisté cvičili před hokejovým MS

18. 4. 2024 | Kromě potlačení klasického diváckého násilí ve čtvrtek policisté cvičili v pražské O2 areně zákroky proti protestujícím, kteří se přilepí k ledové ploše či mantinelům. Podobné situace jsou pro pořádkové jednotky před květnovým mistrovstvím světa v hokeji nové, musí proto vymýšlet i nové taktiky, jak co nejúčinněji zasáhnout. Novinářům to řekl ředitel pořádkové policie Petr Koutný.

Dotacemi si nás nekoupíte, odmítají národní park starostové z Křivoklátska

18. 4. 2024 | Středeční podvečerní schůzka středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN) se starosty ze Svazku obcí Křivoklátsko skončila fiaskem. Tématem byla pomoc obcím v případě vyhlášení Národního parku Křivoklátsko. Pětadvacet z třiceti přítomných starostů opustilo sál kulturního domu v Broumech na Berounsku, kde se setkání iniciované hejtmankou konalo, ještě před jeho koncem.

Chaos, přeplněné autobusy nestíhají. Na Letné se opravuje trať, lidé nadávají

18. 4. 2024 | Připomíná to populární povídku z pera Šimka a Grossmana Moje jízda tramvají. Jenže aplikováno na autobusy. Dopravní podnik začal opravu trati mezi Hradčanskou a Strossmayerovým náměstím. Jenže náhradní autobusy nestíhají pobrat cestující z tramvají. Jezdí často přeplněné a mimo jízdní řád. Cesta, která normálně zabere pár minut, se jízdou po ucpané Letenské plání podstatně prodlouží. Hlavně ve špičce. ...

Na zamrzlém projektu Nových Holešovic je škoda za miliardu, bouří se developeři

18. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stejnojmenné stanice metra a jejího okolí a ze které chce vedení metropole vystoupit. Developerům vadí průtahy v projektu. Ve výzvě, kterou má redakce iDNES.cz k dispozici, vyčíslil advokát případnou škodu soukromých partnerů ve společnosti na 1,31 miliardy korun. ...

Na Příbramsku sjel do příkopu autobus plný dětí. Šest se jich zranilo

18. 4. 2024 | Poblíž Sedlčan na Příbramsku havaroval autobus, ve kterém jelo několik desítek dětí. Ze zatím nezjištěných příčin se vůz převrátil do příkopu. Šest dětí a dva dospělí utrpěli lehká zranění.

Pražský dopravní podnik vypsal tendr na vlaky bez řidiče pro linky metra C a D

18. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D s předpokládanou hodnotou zhruba 86 miliard korun bez DPH. Součástí zakázky budou také potřebné technologie a úpravy stanic a dep.

Nesvítilo se tam, řekl policistům muž, který se vloupal do domu střelce z fakulty

18. 4. 2024 | Po čtyřměsíčním pátrání policie zadržela muže podezřelého z vloupání do dvou domů v Hostouni na Kladensku, přičemž v jednom z nich bydlel vrah z filozofické fakulty a Klánovického lesa. Muže policisté zastavili při silniční kontrole, během výslechu se k činu přiznal. Hrozí mu až pětileté vězení.



Zpravodajství BerounDnes.cz

Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyně u Berouna cyklus pravidelných netradičních kulturních akcí nazvaný V JESKYNI. Jsou dramaturgicky založené na úzkém myšlenkovém i věcném propojení ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

V Hýskově došlo k požáru traktoru, hasiče ohrožovaly tlakové lahve

V neděli 7. dubna dvacet minut po poledni přijala tísňová linka středočeských hasičů ohlášení požáru traktoru na zahradě jednoho z rodinných domů v ob ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...



Pátek 19.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes